Skip to content

Ретро: Реклама

май 11, 2008

Специално за wh1sp извадих няколко реклами само за сравнение и идея.

Първата е на Nivea:

реклама Nivea

След грижата за ръцете, да обърнем внимание и на краката (няма да ги епилираме ще ги обуваме):

копринени чорапи

След като вече се приведохме в приличен вид, трябва да се образоваме. Ето как:

чужди езици

Но трудно се чете на тъмно и за това ни предлагат:

ел. крушки

Ако все още нещо ви липсва сигурно ще го намерим в следващия брой.

Advertisements
2 Коментари
  1. май 11, 2008 7:33 pm

    Точно тези, ама тоооочно тези са. Първите две на Нивеа и тази на Осрам. Имаше още една май, на розово масло, но тя беше още по-описателна и с много текст, в който с национална гордост се описваше колко е уникално това масло (което може би е било вярно, де). Но поразителен беше фактът, че вълната обхванала Европа в едва ли не първите десетилетия на рекламата, а именно рекламите на лекарствата-панацея, явно е била обхванала и България тогава. Тъй като в един стар вестник видях следната реклама:
    1/2 страница отгоре, почва текст в който се изреждат нещата, който въпросното лекарство лекува. Повече от 7-8 реда е само изреждане на вероятно повечето известни тогава болести и най-отдолу фигурира снимка (или поне нещо като снимка напечатано само с чисто черно и бяло) на едно шишенце и една весела млада дама с прическа досущ като на баба ми. Това е все още информативният период на рекламата и ми е много забавен – един такъв сериозен тон, патетични описания. Класика! Мерси, нещо много се разприказвах 😐

  2. май 12, 2008 3:47 pm

    Радвам се, че ти е харесало. Има още 2-3 реклами описателни и с повече текст, които ми хванаха окото. Ще ги пусна и тях по някое време.

Коментари са забранени.

%d bloggers like this: