Skip to content

електрон комерс да ви е……

октомври 23, 2007

Тъпата фирма се е отказала от топлинно счетоводство. Вече няма лиценз. Трябва да я сменим. Което значи нови топломери на всички радиатори.

За капак така и не си получих изравнителната сметка, която като проверих днес, се оказа 800 (осемстотин) лева. А фирмата вече не съществува и за капак няма и кого да осъдиш.

На всичкото отгоре избора на нова фирма върви по един особен начин. И пак се търсят евтини фирми дето… ще им сърбаме попарата. Но съм навила половината вход и за капак няма да се дам да избираме отново боклуци.

Мразя да ме поставят в безизходица в ъгъла 😦 . Трябва да сменям партиди спешно, фирмата тихомълком вече не съществува – ходи гони вятъра и наливай пари в топлофикация 😦

А системата не е обезвъздушена и 2 от 3те ми радиатора бяха студени. След снощното „професионално обезвъздушаване “ сега всички радиатори са студени.

Млъквам защото чичко Гугъл ще ме индексира по едни думички ако продължа…. не ви е работа да ги чувате от мен.

Advertisements
10 Коментари
 1. октомври 23, 2007 8:10 pm

  Не е ли възможно да използваш системата в апартамента и да си инсталираш локално парно на газ? От едни познати знам, че са доволни. Ама блокът им е газифициран.

 2. октомври 24, 2007 9:11 am

  Ами не е газифициран блока. А дори и да се откажа от топлофикация и да спра всички радиатори, пак ще имам изравнителни сметки и процент от общата енергия, защото няма как да махна тръбите, които ми минават през апартамента 😦

 3. октомври 24, 2007 4:21 pm

  Не си сама, Гери! Виж в темата Парно-Отнет лиценз на фирма „Електрон Комерс“ в БНАП. Специално внимание обръщам на статията във Focus-news.net : „Ще останат ли столичани без парно заради топломери?“

 4. октомври 24, 2007 4:22 pm

  Съжалявам, нещо обърках втората връзка. Ето я пак:
  “Ще останат ли столичани без парно заради топломери?”

 5. октомври 25, 2007 8:36 am

  Когато живеех в софия имах един съсед, който от 4 години ги беше заебал от топлофикация – беше си махнал радиаторите и изобщо не се занимаваше с фирми и фирмички. Като идваха да го карат да плаща някакви изравнителни сметки и глупости ги псуваше на майка и ги гонеше с шутове.

  Тва е – тая топлофикация направо се гаври с търпението на хората. Изравнителна сметка 800 лв тия луди ли са бе – аз се топля с климатик и повече от 120 лв ток не съм плащал никога…

 6. октомври 25, 2007 3:03 pm

  Аз три години бях на електрическо котле – загрява вода, която циркулира из радиаторите. Отделно с бойлер. Зимната ми сметка се различаваше от лятната с 60на лева… Макар че не топлим целодневно, тъй като сме си на работа.

 7. Lucky Ned permalink
  октомври 30, 2007 1:41 pm

  Мамини многострадални душички! Виждам, че и вие страдате от липса на информация!
  Пийте от извора – 22 апартамента/8 етажа, „обзаведени с „ЕПОКА“. И к’во става – в момента МИЕ води преговори с поляците да дадат лиценз на друга ФДР, която да ни обслужва топлинно. Трябва да стане до м. април 2008. Затова парното може да се пусне веднага, като радиаторите без уреди ще се смятат на пълна мощност. Опишете ги в протокол в Ет. собственост и го представете в „Топлофикация“. Няма никаква причина да ви бъде отказано топлоснабдяване, освен ако топлинния товар на сградата ви не е под 50%. В този случай „Топлофикация“ трябва да ви е изпратила писмо-уведомление според което след като се наругаете на Общо събрание, трябва да се подпишете за Топло/Студено. Протокол от решението също се представя в монополиста.
  Поздрави,
  22 други страдащи абонатчета, които още нямат парно поради – виж по-горе. Но пък сме ИНФОРМИРАНИ вече!!!

 8. октомври 30, 2007 2:24 pm

  Напълно съм наясно със ситуацията. И парно даже си имаме – още от първия възможен момент. Само че никак не ми харесва идеята да плащам на пълна мощност и кубатура парно цял сезон.
  А ти ако искаш да плащаш на макс твоя воля. Аз не ти преча. Аз си искам топломера и отчитането.

 9. Lucky Ned permalink
  октомври 30, 2007 2:43 pm

  Ако нямаш топломер /Индивидуален разпределител/ на радиатор, ще ти сложат веднага от новата ФДР /и ще си платиш за удоволствието да ти го отчитат/ и показанията му от този момент ще се „дялово разпределят“ в изравнителната сметка догодина. само до този момент радиаторът ти ще бъде третиран на „пълна мощност“. А „пълна мощност“ и „кубатура“ са различни неща при разпределението, за които топлинната мафия не иска да ни „светва“.
  И още нещо! Погледнете си сметките от 2005/2006 и ги сравнете с 2006/2007! Ясно като бял ден е, че „хакнати“ са тези, които са се стискали и тези с изключените кубатури. Такаче, ползвай си радиаторчето колкото ти е необходимо – енергията, която превищава неговата мощност ще бъде екстраполирана през сградната инсталация – т.е. и към другите.
  Пак с „топли“ поздрави

 10. Сергей Марков permalink
  юни 3, 2008 12:32 pm

  Здравейте!
  Също сме жертва на ЕКомерс. Сега проучвам възможността да се включим по смисъла на чл. 139 (2) от ЗЕ, т.е. без ФДР: Чл. 139. (1) Разпределението на топлинната енергия в сграда – етажна собственост, се извършва по система за дялово разпределение.

  (2) (Изм. – ДВ, бр. 74 от 2006 г.) Дяловото разпределение на топлинната енергия между потребителите в сгради – етажна собственост, се извършва от топлопреносното предприятие или от доставчик на топлинна енергия самостоятелно или чрез възлагане на лице, вписано в публичния регистър по чл. 139а .
  Чл. 139а. (Нов – ДВ, бр. 74 от 2006 г.) (1) Лицата, извършващи услугата дялово разпределение, се регистрират в публичен регистър в Министерството на икономиката и енергетиката.
  Ако не може, другият вариант е с модерни топломери с дистанционно отчитане. Но пак остава въпросът с крадците на парно от блока 15-20%.
  Някакви идеи?
  Серги

Коментари са забранени.

%d bloggers like this: