Към съдържанието

Език свещен… (продължение)

май 14, 2007

Иринка ме захранва редовно с материал по темата. Ето какво събрах …

„Новото списание е за класната, софистицирана жена, коментира издателят на българското списание Кристиана Великова.“ – източник

„Сред мениджърите на малки компании в България 4.3% са мъже и 1.7% са жени.“ – източник – и както гласеше коментара останалите мениджъри са хермафродити вероятно?!

„За всички, които следят повсеместната дигитализация и адмирират конвергенцията на технологиите, информират се за тренда в урбан модата и спортния life-style при очилата или това е техният бизнес, в средата на април традиционно ще отвори врати ОПТО, ФОТО И ВИДЕО САЛОН.“ – източник Булгар-реклама(за съжаление връзката вече не се отваря)

„„Успехът на USB сингъла на Keane – Nothing In My Way миналата година ни убеди, че много фенове харесват идеята за издаването на сингли на мемъри стикове.“ – източник

„Джет Файнанс: Сред вариантите ни за развитие е и листване на борсата“ – източник

Сега ме е яд, че не мога да открия новината, в която гореше билдинга на БНТ. Ама така е то като някои драскачи не знаят правописа на думата СГРАДА.

Реклами
10 коментара
 1. май 14, 2007 7:52 pm

  Въпрос: а какъв е българският термин за модулите Флаш памет с USB интерфейс? Защото този въпрос ме измъчва от дълго време. 🙂

 2. май 16, 2007 1:27 pm

  Накуп са с пъти по-весели от колкото поединично! Обещавам тържествено да продължавам да те захранвам с подобни бисери! 😉

 3. май 18, 2007 3:28 pm

  Хм, листване не е ли термин? И как ще е на български, ако не е?

 4. май 26, 2007 5:15 pm

  Питах за листването, тъй като в момента превеждам текст, в който присъстват борсови термини и ще ми е полезно да знам, ако има аналог на български.
  Благодаря предварително за отговора 🙂

 5. май 29, 2007 2:33 pm

  Ще проверя с колеги от областта (от икономика не отбирам мнооого) ако някой може да помогне. Но докато сме били франкофони пак е имало борси и едва ли сме листвали нещо. Така че термин ще има. Ще пробвам да го открия.
  Добавка: според запознати лица (много им мерси благодаря за инфото) се използвало точно “листване” като термин което не ме прави по-съгласна с използването на чуждици.

 6. май 31, 2007 9:09 pm

  Благодаря за положените усилия 🙂

 7. юни 1, 2007 7:18 am

  Съвсем за нищо! Винаги готова да помогна за преод на нещо.

 8. асдф permalink
  ноември 1, 2007 12:37 am

  „… Но докато сме били франкофони пак е имало борси и едва ли сме листвали нещо. Така че термин ще има. Ще пробвам да го открия.
  Добавка: според запознати лица (много им мерси за инфото) …“

  мерси = Благодаря (на български)

 9. ноември 1, 2007 9:01 am

  Взимам си бележка и поправям веднага коментара. Много благодаря!

 10. XpacT permalink
  ноември 1, 2007 4:53 pm

  Преди много отдавна, като бях студент, се пуснаха слухове за създаването на Българска Фондова Борса, освен това тъкмо се бяха пуснали разни неща на пазара, наречени акции.
  Та, понеже икономиката и производството тогава бяха пълен хаос, реших, че мога да изкарам един курс за брокер на фондова борса (нищо, че още няма такава) – знае ли се, може с това да почна да си изкарвам хляба …

  И понеже в тази далечна година още не бяха навлязли преводачи и изпециалисти от кол и въже, „термина“ ‘листване’ си беше просто ‘обявяване’.

  „Сред вариантите ни за развитие е и обявяването ни на борсата“ – какво не му се разбира ?

Коментарите са изключени.

%d блогъра харесват това: