Skip to content

Занимавка за бебето

януари 4, 2007

С такава фраза някой е открил блога ми в Google. И понеже съм добро дете веднага предлагам една много евтина играчка за бебе.

Когато аз я направих очаквах просто да си запълня времето. Но въпросното нещо стана любимо на всичките 6-7 бебета в квартала и се наложи да направя още едно. Отговор на въпроса „Защо им харесва толкова?“ нямам.

Необходими материали:

 1. Карти от Булфон или други подобни. Твърди и нехартиени. Колкото повече, толкова повече (както казва Мечо Пух)
 2. Халка от ключодържател, по възможност по масивна.

Всяка карта се продупчва с перфоратор в един от ъглите си. Една по една картите се нанизват на халката.

Полученото съоръжение се измива добре с вода и сапун. След което имате невероятно забавна, шарена, детска дрънкалка, която се и дъвче.

Advertisements
2 Коментари
 1. януари 4, 2007 3:00 pm

  Една от причините за „масовото харесване“ може да е химикал в боята и/или PWC-то, използвано за направата на картите. Да не говорим, че имат и метален чип точно тези карти.

  Във връзка с това, малко рискована ми се вижда частта, според която „се и дъвче“? Спрямо детските играчки за дъвкане има строги и специални изисквания, като започнеш от вида на материала, минеш през боята/оцветителя и свършиш със структурата на отливката. Докато при изработката на картите на Булфон мога да съм сигурен, че е имало само едно изискване: да са по-евтини, без външният вид да страда от това.

 2. януари 4, 2007 3:07 pm

  Честно казано, дрънкалката си е като нова и още е в къщи. И боята си е по нея. Не знам как става номера. А за чипа хватката е да дупчиш точно от този ъгъл.
  Но иначе си прав, че човек трябва да внимава и то много какво точно им влиза в устите на мъниците.

Коментари са забранени.

%d bloggers like this: