Skip to content

„Майка“

ноември 10, 2006

Потресена съм от „майката“ пребивала системно 2те си деца. Тя има общо 4-5 деца. Двете били отглеждани в дом до сега. Ама социалните решили че условията са добри и взели че и ги върнали.

От репортажите които гледах, условията са меко казано ужасни. Не като лукс или като някакви материални неща. Само като чистота и ред ако говорим.

Децата изглеждали добре. Били в добро здраве. Нямали били сигнали за майката.

Добре де след като си е водила детето по спешност 6 пъти в болница. Като е ималo счупени рце, крака и е постояно синьо, как не се намери един да му трепне сърцето. Как никой не се замисли защо така. Как може бебе на 8 месеца да бъде бито и да му се чупи краче. И никой да не разбере да не се замисли.

Толкова студени и безразлични ли станахме?! А не би трябвало. Трябва поне за децата да милеем. Всички ние трябва да пазим децата.

Advertisements
6 Коментари
 1. ноември 11, 2006 1:42 pm

  Единственото нещо, което не разбрах от случая (вчера случайно гледах по новините) е дали са направили изследвания на майката, защото е възможно да има психични отклонения или нещо подобно. Чувал съм за такъв тип болест, при която майките искат да убият децата си o.o

 2. ноември 11, 2006 2:06 pm

  Никой нищо не споменава по темата. Аз и за това не се нахвърлих срещу жената. Защото може и да е болна. Но явно на никого не му се мисли за това. Важно е сега да извлекат дивиденти пред свършен факт. А на мен ми се иска да бяха предодвратили травмите на децата.

 3. N/A permalink
  ноември 11, 2006 4:47 pm

  А в България има ли „foster“ родители? Или май ги наричаха SOS майки? Защо никой никога нищо не казва по темата? Защото за едно дете е винаги по-добре да бъде със семейство откокото да го отглеждат в дом….

 4. ноември 11, 2006 7:58 pm

  Има наченки на създаване на подобна структура. Виждала съм предавания за приемни семейства. За съжаление психиката ни още не възприема напълно тази форма на отглеждане. Според мен тя е най-добрата възможна. Стига семействата да са добре подбрани и проучени.

 5. ноември 11, 2006 8:46 pm

  хм какво ще рече, може и да е болна? трябва да я оправдаем ли? ако наистина е психично болна, как така е успяла да роди цели 4 деца? бащата къде е? защо тези деца са били в детски домове по-дълго време, отколкото са живеели при нея? защо са й били върнати? за пореден път някой не си е свършил работата… защо? защо? защо?
  но никога не бих оправдала такава „майка“! бих я заплюла, без да ми мигне окото!
  детето – най-милото, най-свидното…
  ___________________________________________
  „Децата, децата -те нищо не знаят,
  децата изкупват не свои вини.
  „Голeмите“ хора най-често нехаят
  за скритата драма, която боли…“

 6. ноември 11, 2006 9:23 pm

  Ако е психично болна тя според закона и конституцията не носи отговорност за действията си. Както заекващия не носи отговорност за заекването.
  Тогава отговорността е на бащата, на лекарите които са позволили да ражда. На социалните които не са установили, че е опасна за околните и за себе си. И на много други знайни и незнайни.
  Преди обаче за заплюя искам да знам кого. Дали майката – ако е психически здрава. Или другите които не са си свършили работата (ако тя е болна).
  А стиха трогва до сълзи…

Коментари са забранени.

%d bloggers like this: