Skip to content

МОН – Конкурс „В училище“

октомври 9, 2006

Това писание го замислям от петък. За съжалени идеята ще е частично изпълнена. Ако имам късмет ще добавя снимки тези дни.

След пояснението да започнем с новината. МОН обявиха КОНКУРС ЗА ХУДОЖЕСТВЕНА ФОТОГРАФИЯ НА ТЕМА „В УЧИЛИЩЕ”.

Приемат до 5 черно-бели снимки. Понеже имам първолак, както вече сте прочели (за непрочелите тук) веднага видях моите 5 снимки. Но поради разсеяност тази събота не ги заснех. За това ще ви ги опиша.

Снимка 1: През вратата на стаята се виждат прозорците. Вижда се радиатор. На стената до радиатора се мъдри плакат от вестник, залепен с тиксо. От двете страни на плаката се подават неравните краища на дупка. Паднало е огромно парче мазилка и някой добър човек е закрил дупката с плакат да не се набива много на очи.

Снимка 2: Чин в близък план. Облегалката на чина е счупена. Седалката е със счупен фурнир. Ръбовете на плота са очукани и обелени. Металните крака са ръждясали. На заден план се видат още такива чинове.

Снимка 3: Поглед от дъската към задната част на стаята. Секции 4 броя с различен фурнир. Фурнира им е издран или изпадал. Две от вратите не се затварят. Бравите на другите врати са изкъртени. Две от вратите се затварят… с пирон забит на високо, вместо райбер. Секцията е богато украсена с детски рисунки. Плах опит да се прикрие вида й.

Снимка 4: Погледкъм тавана. Пукнатина 20 см. Осветителни тела без капаци с по една пура максимум две и стърчащи кабели. Следи от какво ли не и много мръсни петна, по нещо което някога е било бяла боя. Паяжини висят от лампите.

Снимка 5: Тук си мислех да хвана най-хубавата част от една училищна стая. Децата! Весели, усмихнати, палуващи. В очите им се чете жажда да научат и открият нещо. И са толкова погълнати от урока, че не забелязват мизерията около тях. Мизерия на която ги е обрекъл безхаберен чиновник или безразлично министерство или знам ли и аз кой.

Но нашите деца не я заслужават.

Advertisements

Коментари са забранени.

%d bloggers like this: